Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Guide

6 Langkah Mudah Menyediakan Blog Anda

2018 adalah tahun yang mencabar bagi peniaga online di Malaysia.
Mahu tidaknya, persaingan semakin sengit kerana ramai pemain baru dengan tenaga dan idea yang lagi segar mewarnai suasana perniagaan online di Malaya ni.  Anak-anak yang umur 14 tahun pun dah boleh viralkan perniagaan dia online.
Facebook pula sudah mula perketatkan cara-cara posting supaya lebih mesra kepada perhubungan kekeluargaan dan persahabatan.  Posting berkaitan dengan perniagaan disalurkan kepada "feature" lain bagi mengelak terlalu banyak iklan dan video iklan dipersonal feed.

Macam mana ye gini, cam na kami nak promote bisnes nih?
Itulah antara soalan-soalan yang saya dapat dalam sesi "personal coaching" saya.

Antara "solution" yang kita boleh "explore" adalah dengan melihat balik pada penulisan blog.

Dari Pengalaman Saya

Labeyla bermula dengan penulisan blog.  Pembeli tudung awal kami adalah yang membaca artikel ataupun posting kami.

Blog setakat ini masih lagi seperti dulu. Tiada kekangan seperti facebook.  Pembaca datang dengan rela dan pembaca baru yang hendak follow blog kita akan dapat notifikasi tentang penulisan terbaru kita melalui gmail atau google akaun mereka. Dengan syarat mereka follow kita dan aktifkan notifikasi.

Maksudnya jika kita ada 100 ribu follower yang mengaktifkan notifikasi, setiap kali posting baru dikeluarkan kesemua 100 ribu follower akan dapat melihat posting kita.

Untuk dapatkan tahap tu, masa lebih lama diperlukan untuk mendapatkan ramai follower.  Jadinya kena sabar la sikit ye, tetapi usaha membina follower dan hasilnya memang berbaloi.

Saya kongsikan 6 langkah yang anda boleh guna untuk menyediakan blog anda.

6 Langkah Menyediakan Blog

Langkah #1 : Daftarkan blog anda dengan blogger.com.  Adalah lebih mudah jika anda ada akaun gmail. Jadi saya cadangkan anda daftar akaun gmail dahulu selepas itu barulah masuk ke blogger.com.  Bila anda taip blogger.com menggunakan akaun gmail anda, skrin dibawah akan dipaparkan.  Nampak tak tanda tangan dan bulatan merah dekat sebelah kiri bawah gambar ni.


Klik pada "New Blog" dan tunggukan skrin seterusnya.


Langkah #2 : Pada skrin di atas:

  1. Taipkan tajuk blog pada ruangan Title
  2. Alamat blog adalah alamat yang pembaca akan taip bila hendak cari blog anda.
  3. Pilih template yang telah ada diruangan template. Kita akan pilih template baru kemudian.
  4. Setelah selesai tekan "Create blog!"
Langkah #3 :  Isikan maklumat dan masukkan widget dan email form. 

Paparan di bawah ini menunjukan ruangan post dan setting bagi blog anda. 


Untuk permulaan ini anda hanya perlu tahu 3 item seperti dibawah:

  • Posts
  • Layout
  • Setting

Kita akan kembangkan penggunaan ruang setting ini apabila blog anda dah mula di isi dengan posting dan anda hendak mula melancarkan blog anda.
For example, in December of 2017, Google increased the maximum length of search results snippets from 160 characters to 320 characters. Since snippet content tends to be pulled from descriptions (and on-page content), anyone who hasn’t updated their descriptions may be missing an opportunity to improve click-through rates by adding a more engaging description.
Here is an example of a longer snippet pulled from a description:

Both search engines and visitors want meta descriptions that are accurate, informative and engaging.
Task: Review and update the meta description tags on all of the important pages within your website. Your goal should be to write an engaging description that is around 320 characters and contains the target keyword once or twice in a natural manner for each of these pages

Responsive design

Responsive design is not currently a ranking signal for desktop search, but it is a ranking signal for mobile search — which makes up a significant majority of search traffic today.
While it provides a clear advantage in mobile search, responsive design also helps to create a positive user experience and plays a role in converting visitors into leads and customers, so its value goes far beyond SEO.

Responsive design is Google’s recommended design pattern

I believe it will eventually become a major factor in desktop search as well. While Google recently created a separate mobile index, I think it’s only logical that the company will eventually move back toward a single index.
If you think this sounds crazy, hear me out. The mobile index serves two specific purposes:
  • To serve a better user experience to searchers on mobile devices.
  • To better understand the behavior of searchers on mobile devices.
Once Google understands searchers’ behavior on mobile devices (to their satisfaction) and has successfully driven a majority of website owners to adopt responsive design, it can confidently return to a single index, which is far more efficient.
Google’s mobile responsive test is a good place to start, but it’s not the final answer, because no tool can understand complex problems quite the same way that humans can (for now, anyway).
Google Analytics is a great tool to provide quantifiable data on how mobile visitors are engaging with your content.
For example, a high bounce rate for mobile visitors would usually indicate a negative mobile experience despite a positive report from Google’s mobile responsive test. When that happens, you can evaluate the pages with a high bounce rate to determine the cause and then fix it.
Task: Evaluate the mobile responsiveness of your website’s important pages using tools like Google’s Mobile Responsive Test, as well as manually browsing them on multiple mobile devices.

Internal linking

As content is added to, modified and removed from your website, internal links can end up pointing to missing and/or irrelevant pages, the same way that outbound links can.
While this normally won’t cause a problem on the same level as broken and irrelevant outbound links, it can still cause significant problems for both search engines and visitors.
Fortunately, this is a very quick and easy fix (quick and easy being relative terms based on the size of your website, of course).
As with outbound links, search engines expect inbound links to point to a relevant page, without multiple steps.
Task: Just as you did for external links, scan your website’s internal links to ensure that they all go to a relevant destination in one step. The positive user experience created by this serves as a ranking signal.

Page speed

Most websites load abysmally slowly, especially on mobile devices, and that’s a huge problem for two reasons.
First, page speed will become a ranking factor in mobile search in July of 2018. From Google’s Zhiheng Wang and Doantam Phan:
The “Speed Update,” as we’re calling it, will only affect pages that deliver the slowest experience to users and will only affect a small percentage of queries. It applies the same standard to all pages, regardless of the technology used to build the page. The intent of the search query is still a very strong signal, so a slow page may still rank highly if it has great, relevant content.
Second, page speed already plays a role in user experience, and user experience is already a ranking factor. In other words, it matters now, and it will matter even more very soon.
Cutting corners is what screws most people up when it comes to page speed. Rather than hiring a web designer or web developer to properly and efficiently code the functionality they need, they Frankenstein together a WordPress theme and install a truckload of plugins to achieve their end goal.
This is bad because the cascading style sheets (CSS) and JavaScript files the plugins load add unnecessary hypertext transfer protocol (HTTP) requests, often several per plugin, which can quickly add up. The more HTTP requests, the slower your website will load.
Dozens of megabytes and HTTP requests later, they may have the look and functionality that they want, but their website loads so slowly that it might as well be rendered on an Etch A Sketch.

Image courtesy @etchasketchgenius
Rather than starting with a bloated, off-the-shelf WordPress theme and adding a bunch of plugins, you’re better off starting from a clean foundation and then adding the necessary functionality and design while emphasizing page speed.
Contrary to what some people may think, it’s relatively easy to develop a website on WordPress that is not only gorgeous but is also blazing fast.
Task: Reduce HTTP calls, merge CSS and JavaScript files, optimize media files and utilize caching, minification and content delivery networks (CDNs) where possible. Optimizing page speed can be tricky. You’ll have to experiment to get it right because some of the tactics may “break” your website.

No comments:

Post a Comment

Bottom Ad [Post Page]

| Designed by Colorlib